Регистрация

Задушено пилешко по карибски

Задушено пилешко по карибски
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2917

Пуерториканска рецепта за пиле с бял ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг пилешко, нарязано на парчета и овкусено
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 ч.л. чесън, счукан
  • ¼ ч.ч. зехтин
  • 1 ч.ч. суха подправка с лук, зелена чушка и кориандър
  • 1 ч.ч. доматен сос
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 1 дафинов лист
  • 8 маслини, пълни с червена чушка или други маслини по избор
  • 1 ч.ч. нарязани на кубчета картофи
  • 1 ч.ч. нарязани моркови
  • 1 консерва доматен сос
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. В средна тенджерка сгорещете зехтин, прибавете пилешкото и гответе докато покафенее от всички страни. Извадете от олиото и отцедете.

2. В същия съд сложете подправката с лук, зелена чушка и кориандър и гответе около 3 мин. Прибавете пилето и останалите продукти, овкусете и покрийте с капак.

3. Задушавайте на умерен огън за около 35 мин., до омекване на пилето.

4. Поднесете!

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта