Задушено агнешко по марокански
Средно | Порции 4-8
| Видяна: 4617
Агнешко с портокал, канела, моркови и маслини.
Необходими продукти:
- 1 голям агнешки джолан
- ¼ ч.ч. брашно, подправено със сол и черен пипер
- 2 с.л. олио
- 6 изсушени кайсии
- 6 изсушени сини сливи
- 2 малки репи, нарязани на четвъртинки
- 4 червени картофа, нарязани на четвъртини
- 2 моркова, нарязани на кръгчета
- 1 глава лук, нарязана на кръгчета
- 2 ч.ч. телешки бульон
- 1 ч.ч. червено вино
- 1 пръчка канела
- 1 с.л. семена от кимион
- кората и сокът на един портокал
- ¼ ч.ч. черни и зелени маслини
Начин на приготвяне:
1. Оваляйте джолана в брашното със солта и черния пипер.
2. Запържете добре джолана в горещо олио в тенджера с плътно прилепващ капак.
3. Добавете останалите съставки без маслините и изчакайте да заври, покрийте с капак и сложете в предварително загрята до 150°C фурна.
4. Задушете за 2-2 ½ ч.
5. Половин час, преди да извадите от фурната, добавете маслините.
Най-важните съставки
агнешки джолан, брашно, зелени маслини, кайсии, картофи, кимион, лук, маслини, моркови, олио, портокалов сок, портокалови кори, пръчица канела, ряпа, сини сливи, сол, телешки бульон, червено вино, черен пипер
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ