Регистрация

Задушено агнешко по марокански

Задушено агнешко по марокански
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 4617

Агнешко с портокал, канела, моркови и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям агнешки джолан
  • ¼ ч.ч. брашно, подправено със сол и черен пипер
  • 2 с.л. олио
  • 6 изсушени кайсии
  • 6 изсушени сини сливи
  • 2 малки репи, нарязани на четвъртинки
  • 4 червени картофа, нарязани на четвъртини
  • 2 моркова, нарязани на кръгчета
  • 1 глава лук, нарязана на кръгчета
  • 2 ч.ч. телешки бульон
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 1 пръчка канела
  • 1 с.л. семена от кимион
  • кората и сокът на един портокал
  • ¼ ч.ч. черни и зелени маслини

Начин на приготвяне:

1. Оваляйте джолана в брашното със солта и черния пипер.

2. Запържете добре джолана в горещо олио в тенджера с плътно прилепващ капак.

3. Добавете останалите съставки без маслините и изчакайте да заври, покрийте с капак и сложете в предварително загрята до 150°C фурна.

4. Задушете за 2-2 ½ ч.

5. Половин час, преди да извадите от фурната, добавете маслините.

 

 

Източник: opensourcefood.com

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта