Регистрация

Задушени пилешки бутчета по сръбски

Задушени пилешки бутчета по сръбски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 972

Яхния от пилешки бутчета с праз лук, моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г лук
  • 120 г моркови
  • 1 голям стрък праз лук (около 300 г)
  • 4 с.л. олио
  • 20 г масло
  • сол и пипер
  • 1,2-1,5 кг долни пилешки бутчета
  • 1 с.л. универсална подправка или подправка за пилешко
  • 250 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на тънки полумесеци. Измийте празия лук, добре почистете нацапванията и пръстта от листата и след това и него нарежете на тънко. Морковите рендосайте.

2. Сгорещете на умерен огън олиото в тенджера или най-добре в голям и сравнително дълбок тиган с капак. Добавете маслото и бъркайте докато се разтопи.

3. Добавете празия лук, гответе 3 минути, след това изсипете при него морковите и лука и гответе още 10 минути на среден огън като овкусите със сол и пипер.

4. Изсипете пилешките бутчета при зеленчуците, добавете подправката и захлупете с капака. Оставете да се задушават 10 минути.

5. Налейте водата, кипнете, намалете огъня на слаб към умерен и гответе 20 минути. Може по средата на готвенето да обърнете бутчетата, за да се задушат равномерно.

6. Опитайте на соленост и при неоходимост добавете още сол и пипер. Боцнете и месото - ако е готово, махнете ястието от огъня.

7. По желание можете да сервирате с поръска от пресен магданоз и гарнитура от картофено пюре, което да попие апетитния сос. И хляб върши същата работа.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта