Регистрация

Задушени зеленчуци в масло и заливка от яйца

Задушени зеленчуци в масло и заливка от яйца
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 795

Здравословна храна от зеленчуци с яйца и масло на дебел омлет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 тиквичка
  • 1 морков
  • парче праз лук - около 100 грама
  • 1/2 червена сладка чушка
  • 1 твърд червен домат
  • листа пресни магданоз и копър или едно от двете по желание
  • 3 яйца
  • 100 мл мляко
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • 20 г масло

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно тиквичката, моркова, чушката и домата. Празия лук нарежете на тънки кръгчета.

2. Разтопете маслото в тиган с диаметър 24 см на умерен огън, изсипете зеленчуците, овкусете със сол и пипер, гответе и бъркайте докато зацвърчат. Намалете леко огъня и сложете капак. Оставете за 5 минути.

3. През това време разбийте яйцата, сипете млякото в тях и добавете по шипка сол и пипер, както и лют пипер по желание. Размешайте хубаво.

4. Залейте зеленчуците с яйцата и без да разбърквате сложете капака отново за 10-12 минути.

5. Наситнете си листата копър и/или магданоз и поръсете готовото ястие с тях. Разрежете на 2 или 4 триъгълни парчета и сервирайте.

 

Източчнник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта