Регистрация

Задушени говежди опашки

Задушени говежди опашки
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 13710

Говежди опашки, задушени в бульон, вино и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша брашно
  • 1.5 кг говежди опашки
  • 2 глави лук
  • 2 домата
  • 2 големи моркова
  • 2 стебла целина
  • 4 скилидки чесън
  • 1/8 чаена чаша доматено пюре
  • 1 супена лъжица мащерка
  • 2 супени лъжици магданоз
  • 2 чаени чаши червено вино
  • 1 консерва говежди бульон
  • 2 дафинови листа
  • зехтин
  • вода
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете брашното със солта и пипера. Поръсете всяка от говеждите опашки и оставете настрана.

2. Нарежете морковите, чесъна, целината, доматите и лука. В голяма тенджера на умерена температура сложете зехтин и след това нарязаните зеленчуци. Гответе докато омекнат.

3. В отделен тиган загрейте зехтин и една по една запържвайте говеждите опашки от всички страни. Не ги пържете до готовност, а само до покафеняване на горния слой.

4. Към зеленчуковата смес добавете доматеното пюре и мащерката. Разбъркайте и добавете виното. Оставете да заври и варете докато течността се изпари наполовина. Добавете говеждите опашки и намалете температурата. Добавете телешкия бульон и още вода, ако е необходимо, за да са покрити говеждите опашки. Добавете дафиновите листа и захлупете. Оставете ястието да къкри 2-3 часа до пълното омекване на месото.

5. След като е готово поднесете говеждите опашки със зеленчуци (моркови и целина), поръсете с малко зелен лук и магданоз.

6. Може да се гарнира с ориз, картофи или други зеленчуци.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
3
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта