Регистрация

Желирано мезе с телешки джолан и пилешко

Желирано мезе с телешки джолан и пилешко
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 5402

Едно вкусно подобие на пача с говеждо и птиче месо с дафинов лист, пипер и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 1 кг телешко месо
  • 1 телешки джолан
  • 3-3,5 литра вода
  • 3 супени лъжици желатин
  • 3 или повече дафинови листа
  • 3 или повече скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • няколко стръка копър

Начин на приготвяне:

1. Нарежете джолана на хапки, а телешкото месо накъсайте. Смесете ги и ги залейте със студена вода за 5 часа.

2. След това излейте водата, вземете голяма тенджера и сложете двата вида телешко и дафиновите листа да се варят на бавен огън за 5 часа. На третия час добавете и порцираното пиле да ври с тях.

3. Снабдете се с голяма силиконова формичка, на дъното на която предварително сложете клончетата копър.

4. Когато месото се е варило 5 часа, прецедете бульона от мръвките.

5. Изчакайте да се охлади месото, накъсайте го с ръце на ситно - както телешкото, така и пилешкото. Внимателно отстранете кости и жилки. След това го осолете и опипрете на вкус.

6. Добавете в леко притопления но не кипящ бульон желатина и намачкания или пресиран чесън.

7. Сложете месото във формичката и залейте с бульона. Приберете в хладилник за поне 24 часа, за да се образува хубаво желе.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. pizza
  2. milena
  3. КАртофи
  4. ACE
  5. 9096
  6. 18
  7. 58
  8. яб
  9. черен пипер

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта