Регистрация

Ергенска паста Алфредо

Ергенска паста Алфредо
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3034

Паста със свинско и японски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 мл сметана
  • 150 г паста по избор
  • свинско по избор, количество за двама (в рецептата е използвана свинска наденица)
  • ½ връзка броколи
  • пълна шепа гъби
  • сол
  • смлян пипер
  • чесън на вкус
  • зехтин
  • 1 жълтък от яйце
  • 1 ч.л. даши (рибен бульон на прах)
  • счукани червени чушки за пикантност

Начин на приготвяне:

1. Нарежете броколите и ги сложете да врат за 2-3 минути, докато са готови.

2. Сварете пастата в подсолена, вряща вода.

3. Нарежете свинското на тънки резенчета около 3 см дълги.

4. Запържете свинското в тиган с малко захетин, смачкани чушки и чесън, докато покафенее от всички страни.

5. Нарежете гъбите и ги сложете да се пържат заедно с бекона.

6. Когато свинското и гъбите са готови, добавете броколите и залейте със сметаната. Намалете котлона на ниска температура.

7. Добавете сол и даши на вкус.

8. Продължете да бъркате, докато пастата е сварена.

9. Сложете и разбъркайте жълтъка в сметаната. Тя трябва да е започнала да се сгъстява.

10. Сипете пастата в съд с малко зехтин и сервирайте в купички, като изсипвате върху всяка от сметановия сос.

11. Гарнирайте с няколко ръсвания смлян пипер и се насладете на ергенския живот!

 

Източник: nibbledish.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта