Регистрация

Елегантни бъркани яйца с кашкавал, гъби и рукола

Елегантни бъркани яйца с кашкавал, гъби и рукола
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2746

Лесен и бърз пикантен омлет без месо със зеленища и печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 100 грама кашкавал
  • шепа рукола
  • 1-2 люти чушлета
  • 100 грама варени печурки (от консерва)
  • сол, червен и пипер на вкус
  • 4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Направете си първо заготовките като нарежете кашкавала на малки кубчета, руколата изплакнете под течаща вода, а гъбите и лютите чушлета наситните. Сложете всеки продукт в отделна малка чинийка или купичка, за да се възползвате от него в точното време от процеса на готвене.

2. Сгорещете зехтина в тиган с незалепващо покритие и чукнете вътре яйцата. Разбъркайте ги.

3. Добавете първо гъбите с чушлетата и гответе до желаната готовност на яйцата. Някой ги предпочитат по-рохки, така че щом прецените, махнете от котлона.

4. Веднага след това добавете кашкавала, чиято функция е да се разтопи, но не и да се запържва. Затова се слага на вече спрян огън. Разбъркайте и оставете да почине за няколко минути.

5. Сега е времето на руколата. Така тя ще остане свежа и ще придаде специфичния си аромат на ястието. Ако премине термична обработка, мирисът й ще се загуби.

6. Опитайте на вкус. Добавете сол и пипер, така че да усетите с езика си завършения вид на ястието.

Аз си го поднасям с препечен хялб – можете да последвате примера ми, за да потушите с нещо вкусно лютите нотки на храната. Добър апетит!

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта