Регистрация

Експресни свински шницели с галета

Експресни свински шницели с галета
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 864

Пържено свинско с коричка от галета и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 свински пържоли от гърди - без кост и мазнини; общо около 600 г
  • сол и пипер
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.ч. галета
  • 100 г брашно
  • 200-250 мл олио или друг вид растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Всяка пържола разрежете на пеперуда през средата на дебелината, но не докрай, за да се получи по-голямо и по тънко парче месо.

2. Сложете между два листа стреч фолио или в голям найлонов плик и с чук за месо изтънете почти до прозрачност. Поръсете двустранно със сол и пипер.

3. В тава изсипете брашното, в друга - разбитото яйце и в трета - галетата.

4. Сгорещете олиото на силен огън в тиган, който би събрал широкото парче месо.

5. Овалвайте всеки шницел първо в брашно, след това в яйце и на финала - в галета.

6. Пържете в добре загрятата мазнина за 1 минута като през това време с лъжица хвърляте мазнина и от горната страна. Пържи се само едностранно на много силен огън.

7. Вадете в чиния, застлана с домакинска хартия.

8. Сервирайте в комапнията на зеленчуци или друга гарнитура по избор.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта