Регистрация

Еклерови сладки с три вида крем



Еклерови сладки с три вида крем
Трудно   |   Порции 18 броя   |   Видяна: 1641

Китайски кифлички с три теста и три вида сладка плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.05.2017

Тази рецепта е предизвикателство за ентусиастите в домашното сладкарство, защото учи на почти непознати начини за приготвяне на сладкиши, подобни на профитероли, които идват от Китай. Стъпките на направа са няколко, но това не трябва да стряска решителността в кухнята дори и на не толкова добрите импровизатори. Хубаво е, ако месите по тази технология за пъви път, да се придържате до голяма степен за препоръките на Лора и Стоян, но винаги можете да вкарате и нещо от себе си. Крайният резултат на усилията е меки и пухкави сладкиши с топяща се в устата сърцевина, хрупкава коричка и неустоим крем.

Започваме с направата на предварително тесто, като за него се кипва брашно с мляко до сгъстяване и след това се добавя жълтък. Следва и основното тесто, което се замсва от брашно, суха мая, мляко на прах, захар и масло. Двете теста се обединяват и се оставят да втасат, след което се оформят сладките и втасват повторно преди печене. А през тове време се прави трето тесто - за декорация, което е на маслена основа и с два вида набухвател. След като се изстуди, от него се прави специфична декорация, която ще видите във видеото. Питките се покриват с декоративната коричка и влизат във фурната.

А докато се пекат, се прави крема - от инстантен готов крем с вкус по желание. За да са по-шарени сладкишите, Лора и Стоян избират три различни вида крем. После, подобно на еклери, сладките хлебчета се разрязват и се пълнят с помощта на пош със сладките пудинги. Вече са готови за поднасяне.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта