Регистрация

Дяволска торта

Дяволска торта
Средно   |   Порции 6-12   |   Видяна: 3652

Два блата, слепени от нежна сметана и покрити с шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ½ ч.ч. брашно
  • ¼ ч.л. бакпулвер
  • ¼ чаена лъжичка сода
  • ½ неподсладено какао
  • 8 с.л. (около 120 г) масло
  • 1 ¼ ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 6 с.л. вода
  • сметана

Начин на приготвяне:

1. Пресейте заедно брашното, бакпулвера, содата и какаото.

2. Разбийте маслото със захарта до получаването на пухкав крем.

3. Бъркайки, прибавете яйцата едно по едно, като със всяко яйце добавяте и по 1 супена лъжица брашно.

4. Постепенно добавете и останалата част от брашното, редувайки го с водата.

5. Разделете тестото в две и намазани и набрашнени или покрити с хартия за печене тавички за печене на блатове с размер 20 см.

6. Блатовете се пекат в предварително загрята на 180 C фурна за 50-60 минути или докато се надигнат и стегнат.

7. Оставете блатовете да се охладят в тавичките за 5 минути, след което ги прехвърлете върху решетка да изстинат напълно.

8. Слепете благовете с бита или някаква друга сметана и покрийте отгоре и отстрани тортата с крем или глазура по ваш избор.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта