Дюнер с кренвирш, яйце, кашкавал и домат
Печена арабска питка в разбити яйца с колбас, кашкавал и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 кренвирша
- 2 арабски питки (питки за дюнер или малки лаваши с диаметър 24-26 см.)
- 50 г кашкавал или друго твърдо сирене
- 1 домат (неголям или 1/2 домат, ако е по-едър)
- листа копър
- листа пресен лук - 2-3 броя
- 3 яйца
- 50 мл мляко
- сол и пипер
- 40 г масло
Начин на приготвяне:
1. В купа чукнете яйцата и ги разбийте с млякото, сол и пипер на вкус.
2. Домата нарежете на полумесеци, а избраното от вас твърдо сирене рендосайте. Наситнете листата копър и пресен лук.
3. В тиган с незалепващо покритие малко по-голям от диаметър на арабските хлебчета сложете 10 г от маслото и пуснете на умерен огън. Поставете кренвиршите и запечете от всички страни докато получат лек загар. Извадете в отделен съд.
4. Добавете 15 г от маслото и сипете половината от яйчената смес. Върху нея лепнете едната арабска питка. Слоежете капак и оставете да се готви 3-4 минути.
5. Обърнете палачинката и поръсете с половината кашкавал и пресни зелени листенца. Сложете по-близо до единия край кренвирш, завъртете веднъж както се завива палачинка и наредете домати. Завъртете пак няколко пъти докато се получи рулце. Прехвърлете го в чиния и разрежете на две части през средата.
6. Повторете с останалото масло, яйца, арабско хлебче, кренвирш, кашкавал, домат и зелени листенца. След това седнете с другарче и си хапнете сладко.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ