Регистрация

Дюнер с кренвирш, яйце, кашкавал и домат

Дюнер с кренвирш, яйце, кашкавал и домат
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 875

Печена арабска питка в разбити яйца с колбас, кашкавал и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кренвирша
  • 2 арабски питки (питки за дюнер или малки лаваши с диаметър 24-26 см.)
  • 50 г кашкавал или друго твърдо сирене
  • 1 домат (неголям или 1/2 домат, ако е по-едър)
  • листа копър
  • листа пресен лук - 2-3 броя
  • 3 яйца
  • 50 мл мляко
  • сол и пипер
  • 40 г масло

Начин на приготвяне:

1. В купа чукнете яйцата и ги разбийте с млякото, сол и пипер на вкус.

2. Домата нарежете на полумесеци, а избраното от вас твърдо сирене рендосайте. Наситнете листата копър и пресен лук.

3. В тиган с незалепващо покритие малко по-голям от диаметър на арабските хлебчета сложете 10 г от маслото и пуснете на умерен огън. Поставете кренвиршите и запечете от всички страни докато получат лек загар. Извадете в отделен съд.

4. Добавете 15 г от маслото и сипете половината от яйчената смес. Върху нея лепнете едната арабска питка. Слоежете капак и оставете да се готви 3-4 минути.

5. Обърнете палачинката и поръсете с половината кашкавал и пресни зелени листенца. Сложете по-близо до единия край кренвирш, завъртете веднъж както се завива палачинка и наредете домати. Завъртете пак няколко пъти докато се получи рулце. Прехвърлете го в чиния и разрежете на две части през средата.

6. Повторете с останалото масло, яйца, арабско хлебче, кренвирш, кашкавал, домат и зелени листенца. След това седнете с другарче и си хапнете сладко.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта