Регистрация

Дробчета на тиган с лук и масло



Дробчета на тиган с лук и масло
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1408

Задушени пилешки дробчета с масло, лук, магданоз и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешките дробчета са любимо кръчмарско мезе на българина, но и вкусно домашно прихапване, когато времето застудее и хората започнат да се виждат на домашни сбирки, а не по паркове и градинки, както е било в доброто старо лято. Все пак дробчетата не са сезонно, а целогодишно предястие, могат да бъдат дори и основно, ако се поднесат с достойна гарнитура. Как да си направите мезе от дробчета с бяло вино, масло, лук, магданоз и лимонов сок - бързо, много вкусно и лесно - показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.

Първо лукът се нарязва на полумесеци и се оставя да се задушава в тиган с незалепващо покритие и малко олио за 10-тина минути. Дробчетата - около 500 г се накисват в студена вода с оцет, за да се отдели от тях излишната кръв. След това се почистват и режат на по-малки парченца. Когато лукът е омекнал, се добавят дробчетата, а след няколко минути се наливат 30-40 мл бяло вино. Щом виното изври, се сипва вода и се оставя да къкри до извиране.

Ястието се овкусява със сол и пипер, добавя се масло и когато се разтопи и зацвърчи, се поръсва с наситнен пресен магданоз. Маха се от котлона и по желание се покапва с лимонов сок. А после можете да си кажете по едно "наздраве" с близките.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта