Регистрация

Домашно калцоне с богата плънка



Домашно калцоне с богата плънка
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 2657

Тайните на пица калцоне в домашни условия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пица калцоне е странно тестено изделие, нподобяващо кръстоска между затворен сандвич и традиционна пица. Плънката е доста повече, а и често е прекалено пищна за вкуса на ценителите на италианското тестено изделие. Ето защо някои я определят като манджа в тесто, но за други си е уникалното основно. Как да си я направите у дома - показват в канала Всегда Вкусно.

Първо се замесва традиционно тесто за пици - от вода, суха мая, брашно и сол. След като започне да се държи прилично, се разделя на 4 порции и се оставя да втаса. През това време се приготвят плънката и соса. Продуктите са по избор. Във видеото предлагат два вида колбас, гъби, пикантно чушле, но можете да добавите още царевица, грах, червен лук, пушено сирене; както и да замените колбасите с други по избор.

Всяка топка тесто се разточва и се намазва с доматен сос. Поръсва се с пармезан, разпределя се плънката в едната ѝ половина, отгоре се редят резени моцарела, пак се поръсва с пармезан и се прегъва. Намаслява се и се маже с още доматен сос. Пече се за 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. А докато се изпича първата пица, имате време да направите и останалите. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта