Регистрация

Домашно изпечено пилешко като от дюнерджийницата

Домашно изпечено пилешко като от дюнерджийницата
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 514

Пържоли от пилешко бутчета с картофи, изпечени на импровизиран домашен дюнер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пържоли от пилешко бутче без кост
  • сол и пипер
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 1 с.л. горчица
  • 2-3 скилидки чесън
  • 120 мл кисело мляко
  • 8 картофа
  • червен пипер на вкус
  • 1 с.л. провансалски подправки или си миксирайте до това количество сухи мащерка, риган, босилек и розмарин
  • 3 с.л. растителна мазнина
  • 1 голяма глава лук + 2 шиша за основа

Начин на приготвяне:

1. Пържолите обтрийте със сол и пипер и прехвърлете в купа. Поръсете със сладкия червен пипер и залейте с горчицата и киселото мляко. Прибавете намачканите скилидки чесън и разбъркайте. Оставете да се мариноват между 15 минути и 12 часа.

2. Картофите обелете и нарежете на едро. Овкусете със сол, червен и черен пипер, провансалски микс и залейте с растителна мазнина. Разбъркайте.

3. Главата лук обелете и разполовете. Положете двете половини с разреза надолу в тава. Забучете двата шиша в средата им. Картофите изсипете встрани около лука.

4. Взимайте по една пилешка пържола и без да я отцеждате от маринатата редете върху двата шиша едновременно, за да се получи своеобразен домашен дюнер. Подредете едно върху друго така всичките парчета върху шишовете.

5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час. След изваждане и леко охлаждане можете да нарежете с ножа вертикално, за да изглежда като пилешко месо, свалено от професионален дюнер. Сервирайте с картофите, с които се е пекло. Може да се появят ентусиасти, които да пожелаят да хапнат и главите печен лук.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта