Регистрация

Домашни тънки палачинки без яйца

Домашни тънки палачинки без яйца
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 9534

Смес за палачинки, която ги прави бели, тънки и без порички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 мл топло прясно мляко
  • 3/4 ч.л. сол
  • 2 с.л. пудра захар
  • 1 ч.ч. бяло брашно
  • мазнина за печенето
  • 50 грама разтопено масло за намазване

Начин на приготвяне:

1. Смесете млякото с брашното солта и захарта и разбъркайте с дървена лъжица до разпада на всички бучки.

2. Ако буците са упорити, минете сместа през цедка или сито. Накрая добавете няколко лъжици мазнина.

3. Сгорещете тиган с дебело дъно, а около зъбците на вилица увийте медицинска марля така, че да заприлича на бинтована кибритена кутийка. Натопете тази вилица в разтопеното масло.

4. Сипете 2 с.л. растителна мазнина във вече добре загрятия тиган и след това сложете от палачинковата смес.

5. Щом се опече от едната страна, обърнете и намажете готовата половина с масло, попило по марлята.

6. Когато извадите току-що изпечената палачинка, я сложете върху останалите с доскоро печената страна нагоре и пак намажете с масло.

7. Поднесете с плънка и топинг по желание. Палачинките с мляко и без яйца са нежни и тънки, нямат пореста структура, но съдържат в големи дози онзи сплотяващ семейството аромат на масълце и печено мляко.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта