Регистрация

Домашни сухи пасти с шоколадова глазура



Домашни сухи пасти с шоколадова глазура
Трудно   |   Порции 16 броя   |   Видяна: 2544

Как се прави суха паста вкъщи - сухи пасти с млечен крем и шоколадова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Помните ли сухите пасти от едно време? Все още се намират в хранителната верига и днес, ала модерната производствена кулинария е наситила десерта с вредни добавки и подобрители, сякаш без тях този сладкиш не може да бъде ннаправен. Е, може - доказва го Миро в канала си Готвене за начинаещи като приготвя домашни сухи пастички с автентична визия и неповторим вкус.

Първо се прави тестото - то е вид платка без набухватели, за която се разбиват 4 яйца със 125 г захар до образуването на крем. В него се пресяват 210 г брашно и щипка сол, а след повторно разбиване, се наливат 20 г разтопено масло и 30 мл олио. Можете да импровизирате с добавка от смлени ядки или кокосови стърготини, но колкото грама добавите, толкова ще се наложи да извадите от брашното, за да се запази пропорцията на сухите съставки. Получената смес се разпределя на тънка кора в тава, застлана с хартия за печене, а след това се изпича в предварително загрята фурна на 190 градуса с вентилатор.

За крема можете да използвате готов сладкарски крем или нишесте, което да смесите със 150 г разбито с миксер топло масло и 100-тина мл фъстъчено масло. А ако искате да направите всичко сами, можете да си спретнете домашен млечен крем по ТАЗИ РЕЦЕПТА. Изпеченият блат се покрива с кърпа и се оставя да се охлади добре. Кремът също се охлажда. Следва платките да се намажат с крем - как - гледайте във видеото на Миро по-горе. После сладкишът се прибира в хладилника, за да се стегне.

Остава да си направите шоколадовия кувертюр, ако желаете да имате тунквани сухи пасти. За него се разтапят 200 г тъмен шоколад с 1-2 с.л. мазнина. Можете да добавите парченца ядки за хрупкав елемент. Охладените слепени блатове с крем се нарязват във формата на пасти и след това се заливат с крема. Как се прави всичко това - гледайте в клипа.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта