Регистрация

Домашни солени кроасани със сирене и кашкавал



Домашни солени кроасани със сирене и кашкавал
Средно   |   Порции 80 малки кроасанчета   |   Видяна: 3288

Малки кроасанчета с кисело мляко, кашкавал, сирене и много масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Отново сме в кухнята на кулинарния влогър Диди, която днес запретва ръкави и се захваща с месене. Целта е да направим вкусни солени кроасанчета с леко хрупкава коричка и мека, топяща се в устата сърцевина. В тази рецепта не се спазват стъпките с маслено премесване за направата на френски кроасани, така че готвенето на тези солени кифлички няма да ви затрудни особено.

Содата се гаси в кисело мляко, то се смесва с настърган кашкавал, натрошено бяло сирене и масло, а после се добавя постепенно и брашното. Готово - вашето домашно тесто за кроасани е направено. Сега трябва да го оставите за един час в хладилника, после да го премесите повторно и да охладите още веднъж.

Следва да разделите тестото на 10 сравнително еднакви части, да го разточите на кръгове и от тях да оформите кроасаните. Можете да направите 4 или 8 кроасана от всяка топка в зависимост каква големина желаете да имат. Диди препоръчва, ако месите за деца, да изберете по-малкия вариант. Той е подходящ за посрещането на всякакви гости, защото лесно се хапва само с два пръста. Ако обаче правите семейна закуска за фамилно наяждане, можете да завиете кроасаните и от кора, разрязана само на 4 части. Вие преценете.

Ако ви се занимава, можете да намажете кифличките с жълтък и да ги посипете със семена. След това печете в предварително загрята фурна за около 30 минути (ако готвите по-малкия вариант) и около 40 минути, ако сте се спрели на големите кроасанища. Охладете и поднесете - неминуемо щом веднъж направите тези кифлички, ще се появят претенции от околните да ги замесите отново някой път.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта