Регистрация

Домашни сладки от вито тесто с масло и захар

Домашни сладки от вито тесто с масло и захар
Средно   |   Порции 20-30 броя   |   Видяна: 545

Домашно замесени сладки рулца от маслено тесто с плънка от захар и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г бяло брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 200 г масло
  • 200 мл гъсто кисело мляко
  • 1 яйце
  • 180 г кристална бяла захар + 180 г бяло брашно + 50 г масло
  • 1 жълтък + 1 белтък

Начин на приготвяне:

1. Пресейте 500 г бяло брашно в купа и добавете солта и бакпулвера. Разбъркайте.

2. Рендосайте 200 г силно изстудено масло в купата и претрийте на трохи.

3. В друга купа разбийте яйцето, добавете киселото мляко и разбийте отново. Оформете кладенче в сухите съставки и изсипете получения крем. След това с ръце замесете нелепнещо тесто.

4. Оформете на топка и приберете  в найлонов плик в хладилника за 15 минути.

5. През това време (може и в същата купа от замесването на тестото) сипете кристалната захар и пресейте още 180 г брашно. След това рендосайте 50 г добре изстудено масло. Претрийте на трохи и дръпнете настрана.

6. Разделете си белтъка и жълтъка на яйце в две отделни купички и ги разбийте с по 1 с.л. вода без да прекалявате с разбиването.

7. Извадете тестото от хладилника. Разделете на 2 части и върнете едната обратно. Другата разточете върху набрашнен плот на правоъгълник, като едната страна е приблизително 2 пъти по-дълга от другата. Намажете с половината разбит белтък, поръсете правоъгълника с 1/2 от захарните трохи и завийте на руло.

8. С вилица надерете рулото напречно, а след това нарежете на леко диагонални парчета с дебелина около 2,5 см. Редете ги легнали, с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Ако тавата е голяма, направете същото и с втората половина и печете заедно.

9. Сладките се пекат, поръсени с малко кристална захар в прдварително загрята на 180 градуса фурна за 22-28 минути - следете - когато започнат да стават леко златисти по ръбовете, е дошло време за вадене. 5-10 минути след изваждане ще се стегнат и ще станат хрупкави.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
12
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. темпе
  2. 10
  3. лук
  4. риба
  5. АНИ
  6. a>
  7. ус
  8. %s
  9. s
  10. домати

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта