Регистрация

Празнични канелени рулца с карамел



Празнични канелени рулца с карамел
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 1571

Коледен сладкиш с канела и сос от крема сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Любимите рулца с канела са идеален празничен десерт, който можете да поднесете с бяла шапчица от крема сирене с пудра захар и ванилия. А тестото - направете си домашно, за да бъде сладкишът изцяло сътворен от вас. Как да действате в кухнята, показва каналът Tasty.

Първо се смесват сухите съставки за тестото - брашно, сода, бакпулвер и сол. Добавя се мляко и масло и се меси докато спре да се лепи по ръцете. После се прехвърля върху набрашнена повърхност и се разточва на кора, която се намазва с разтопено масло. В купа се смесват кафява и бяла захар с канела на прах. След това сладката плънка се разпределя върху тестото. То се завива на руло и се реже на малки рулца. Те пък се подреждат в намаслена тавичка и отново се намазват с масло.

Можете да изпечете като покриете тавата с алуминиево фолио, поставите я в по-голяма и в нея налеете топла вода. После влиза във фурната на 210 градуса за около 35-40 минути. Или пък да използвате метода на готвене от видеото. А докато сладкишт се пече, защо да не приготвим и сладък сос за него - все пак тестото не е сладко. За целта в купа се разбива крем сирене на стайна температура с пудра захар, ванилия и 2 с.л. мляко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта