Регистрация

Домашни пролетни рулца с пилешко

Домашни пролетни рулца с пилешко
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1922

Пролетни рулца с месо, гъби, зеле и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • олио
  • 2 скилидки чесън
  • малко пресен джинджифил
  • 2 пилешки гърди
  • сол и пипер
  • 200 г гъби (печурки, шийтаке или друг вид по избор)
  • 150 г зеле
  • 1 морков
  • 2 стръка пресен лук или скалион
  • опаковка яйчени кори за пролетни рулца (можете да опитате и с обикновени фини кори за баница)
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Направете си заготовки като рендосате около 5 грама пресен джинджифил на ситно, наститните чесъна, а моркова и зелето нарежете на лентички. Пилешкото нарежете на хапки, а гъбите на полумесеци. Лука нарежете косо.

2. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган на силен огън. Добавете чесъна и джинджифила, гответе около 1 минута, после изсипете пилешкото, овкусете със сол и пипер и разбъркайте докато се запечата от всички страни.

3. Намалете огъня на умерен, добавете гъбите и гответе докато пуснат водата си. Следва да прибавите зелето и моркова и да говите с периодичо разбъркване докато зелето се отпусне и омекне. След това изсипете в тигана и лука и махнете от огъня. Изчакайте да се охлади, за да не пари на ръцете.

4. Разбийте си яйцето в купа и си пригответе четка. То ще служи за спойка.

5. Ако работите с кори за баница, всяка от тях нарежете на 4 еднакви квадрата. Корите за пролетни рулца са квадратни, затова ако използвате тях, няма нужда да режете.

6. По диагонал близо до единия ъгъл разпределете част от плънката. Завийте веднъж, след това прещипете крайщата на кората навътре и продължете да завивате до края. Преди посления оборот на завиване намажете обилно с разбито яйце, за да се залепи кората и да не се разгърне рулцето.

7. Готовите рулца пържете на маслена баня и вадете в съд, застлан с домакинска хартия. След това поднесете с любимия сос за потапяне - барбекю, лют, чеснов или каквото харесвате.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта