Регистрация

Домашни пирожки със сирене и кашкавал



Домашни пирожки със сирене и кашкавал
Трудно   |   Порции 6 броя   |   Видяна: 1665

Домашни рогчета със сирене или кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Спомените за рогчета или пирожки от училищната лавка връщат  детските години. И ако си позволявате през почивните дни по-охолна семейна закуска, можете да възродите вкусовете от старите дни, като си напавите апетитното тестено изделие. Как точно се меси и приготвя, показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев.

Тестото се замесва от пресято брашно със сол, яйце и угасена сода в кисело мляко. Разточва се и от него се изрязват тънки правоъгълници. Те се пълнят със сирене, кашкавал или комбинация от двете. Може да използвате запръжка от кайма и лук, цял кренвирш, плодово сладко или друго по желание. Как се прави тестото и как се навиват пирожките, гледайте във видеото.

На финала тестеното изделие се готви в олио и се отцежда върху домакинска хартия. А после можете да хапвате. По желание сервирайте с доматен или чеснов сос за топкане - става божествено!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта