Регистрация

Домашни пилешки бутчета KFC



Домашни пилешки бутчета KFC
Трудно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 3692

Панирани пилешки бутчета с 11 подправки и млечна марината.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешко от KFC - нарицателно за хрупкаво пиле по американски, което изглежда невъзможно за направа у дома. Но има начин да постигнете този вкус. Как да стане това, показва Иван Звездев в специално издание в канала си Кухнята на Звездев.

Всичко тръгва от историята за Полк. Сандърс (Повече за нея - вижте тук), който открил 11 тайни подправки, с които панировката на пилешкото месо се получава наистина апетитна и вкусна. Техниката на паниране пък наследил от майка си, а след това се превърнал в познатия белобрад дядо от логото на KFC. Подправките са червен пипер, черен пипер, бял пипер, чеснова сол, сол от целина (може и подсолени семена целина или целина на прах), джинджифил, босилек, синапено семе, мащерка, риган и обикновена сол. Те се смесват с обикновено бяло брашно.

Добре почистените и подсушени бутчета се накисват в мътеница или разбъркано кисело мляко с вода за 20 минути. След това се овалват в брашното, смесено с подправки и се оттупват по специален начин, който ще видите в клипа. После се оставят да почиват за още 20 минути, топват се пак в мократа смес и пак се овалват в сухата. Пържат се на маслена баня на умерен огън за 20-тина минути. Всички подробности по приготвянето на бутчета от KFC - гледайте във видеото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта