Регистрация

Домашни ореховки с канела



Домашни ореховки с канела
Лесно   |   Порции 15 броя   |   Видяна: 1732

Целувки с орехи и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашните сладки са идеален начин да поглезите себе си и любимите за почивните дни, празниците и дори без повод. С чаша кафе или чай те са страхотна закуска. А и можете да ги сложите в кутия в чантата и да подсладите деня си на работното място. Как се правят ореховки показва Миро от канала Готвене за начинаещи, спретвайки сладки от бити белтъци с ядки и канела. Доста е лесно, а и след около половин час от началото на готвенето, вече ще имате готови за схрускване ореховки.

Орехите се смилат в чопър, белтъците се изсипват в купа. Започва биене на пяна, като се добавя периодично захар докато се абсорбира напълно. Смлените ядки се смесват с канела (може и ванилия вместо нея) и се добавят в сместа. После с лъжица или пош се оформят сладките в тава, застлана с хартия за печене. Готвенето е около 12 минути на 170 градуса с вентилатор. А после трябва да изчакате да се поохладят преди да дърпате от хартията - така няма да се начупят.

И на финала на бързото и лесно готвене имате хрупкави сладки с орехи, твърди отвън и с мека сърцевина.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта