Регистрация

Домашни наденички с боб и праз лук



Домашни наденички с боб и праз лук
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2575

Печена наденица от свинско месо с бобена гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.09.2017

Боб с наденица - любимо българско основно ястие, което пленява както родния вкус, така и чужденците, опитали традиционната кулинарна идилия. Лора и Стоян обаче решават да направят ястието както се е готвило едно време и започват с рецепта за домашна наденица от свинско месо, към която се прибавя лук, чесън, кимион и магданоз. А после я запичат и гарнират с бобена салата с праз лук. Ето как се прави кулинарната идилия.

Месото за домашната наденица се нарязва на парчета и се овкусява със сол, червен пипер, кимион и едро смлян черен пипер. После се смила с чесън и магданоз, а по желание можете да пъхнете и люто чушле, за да опикантите неденичката. Водещите препоръчват да мелите мръвките на едра решетка, за да се усещат парченца месо в домашния колбас. Дължината на наденичките зависи от вашето желание. При пълненето на червата всеки си решава кога да засуче предишната и да продължи със следващата. После наденичките се запичат от всички страни на грил, скара или барбекю.

Бобът за салатата се сварява и отцежда. Не пропускайте да смените първата вода 5-6 минути след кипването. По желание можете да шокирате зърната в студена вода, когато са напълно готови, за да не се обелят или натрошат. В тиган се загрява олио, а на дъската си приготвяме наситнени праз лук и джоджен. После ги запържваме в мазнината и добавяме червен пипер. Смесваме запръжката с боба и осоляваме на вкус.

Печената наденица се сервира с бобената салата, по желание с лютеница и хляб. Как точно се прави всичко - гледайте във видеото:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. сол
  2. 180
  3. 88
  4. Чес
  5. 22
  6. 50
  7. оцет
  8. очи
  9. 10
  10. омлет

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта