Регистрация

Домашни кроасанчета с масло и извара

Домашни кроасанчета с масло и извара
Трудно   |   Порции 30-40 броя   |   Видяна: 250

Домашни сладки кроасани с извара, масло и пудра захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г извара
  • 100 г масло
  • 200 г захар
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сода
  • 390 г брашно
  • пудра захар за поръска по желание след изпичане

Начин на приготвяне:

1. Изсипете изварата в купа и оставете на стайна температура да се стопли. Извадете от хладилника предварително яйцето.

2. Разтопете маслото и залейте с него изварата в купата. Добавете яйцето, захарта и содата и разбъркайте с вилица много добре, като намачкате изварата, за да стане по-гладка текстурата на тестото.

3. Постепенно вкарайте брашното в сместа като бъркате първо с вилицата, а после с ръце. Получава се твърдо лепкаво тесто. Покрийте го с фолио и приберете в хладилник за 30 минути.

4. Разделете тестото на 2 части, едната върнете в хладилика, а другата разточете върху набрашнен плот на тънък кръг.

5. С нож нарежете на 20 триъгълни парчета. Всяко от тях завъртете на кроасанче от широката страна към предния ъгъл. Редете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене.

6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. През това време направете втората порция домашни сладки кифлички с извара и масло от останалата половина тесто.

7. След като кроасанчетата са изпечени и леко охладени, поръсете с пудра захар през цедка за разкош.

 

Източник: YouTube/Олга Лунгу Plus

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта