Регистрация

Домашни кисели краставички с копър и бахар

Домашни кисели краставички с копър и бахар
Средно   |   Порции 1 буркан от 3 литра   |   Видяна: 4645

Туршия с кисели краставички, хрян, пипер и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 буркан от 3 литра
  • пластмасов капак за временно ползване
  • метален капак за стерилизиране
  • 2,3 кг малки краставички (корнишони)
  • 3 дафинови листа
  • няколко скилидки чесън
  • 5-7 зърна черен пипер
  • 5-7 зърна бахар
  • семена от копър - около 50 грама
  • 1 листо хрян по желание

За саламурата:

  • 1 литър вода
  • 20 грама сол (4 с.л. с връх)

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре буркана, защото в противен случай ще имате проблеми със стерилизирането на зимнината.

2. На дъното на буркана сложете копър, чесън, зърната черен пипер и дафиновия лист.

3. Измийте хубаво краставичките и ги подредете в буркана. Пуснете и зърната бахар и листа хрян.

4. Залейте с кипящата саламура. Поставете пластмасовия капак върху буркана без да затягате и сложете буркана в съд така, че да се събира ненужната вода по време на бъкането без да цапа навсякъде.

5. На третия ден изсипете саламурата от буркана обратно в тенджера и я кипнете наново без да добавяте допълнителна течност, въпреки че част от нея е изтекла. Щом заври, залейте отново краставичките, затворете с пластмасовия капак и ги изчакайте още два пълни дни.

6. След това пак върнете саламурата в тенджерата, долейте вече вода, така че общата течност да е достатъчна за плътно напълване на буркана, кипнете я и залейте пак краставичките плътно до горе. Вземете металния капак и запечатайте плътно.

7. Съхранявайте на тъмно хладно място.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 5 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта