Регистрация

Домашни еклери и пленителна торта с тях

Домашни еклери и пленителна торта с тях
Средно   |   Порции 10-12 броя   |   Видяна: 2328

Как се правят профитероли и в какъв сладкиш ги впряга Sweet Dreams?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Еклерите и профитеролите се приготвят от еднакъв вид тесто, наречено в кулинарията парено тесто. По правило еклери са продълговатия вариант на сладкишите, а профитероли – кръглия. Важното в рецептата е да си направите хубаво тесто, което да бухне без добавката на набухватели. Ето как:

Необходими продукти:

  • 140 г брашно
  • 100 мл олио (или масло или смес в равни количества)
  • 200 мл вода
  • 4 яйца


Начин на приготвяне:


1. Готвенето започва в тенджера на котлона, където се изсипват водата и олиото и се подгряват на умерен огън до кипване.


2. Веднага след завиране, постепенно се добавя брашното и при непрестанно бъркане с дървена лъжица се абсорбира от течността.


3. Когато се получи нееднородно гъсто тесто, разпадащо се на парчета, се дръпва от огъня и се оставя да се охлади до малко над стайната температура. Ако сложите яйцата по-рано, рискувате да ги пресечете от топлината. Така тесто за еклери няма да се получи.


4. В охладената смес се чукват едно по едно яйцата, като след всяко се бърка до пълното му абсорбиране.


5. Когато лепкавата каша – вашето тесто за профитероли е готово, е време да ги оформите.


6. Можете директно да гребете с лъжица и да изсипвате с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. По-професионално ще е да набутате тестото в пош с широк накрайник и да оформите с него еклери или профитероли. След това с намокрен пръст натиснете стърчащия край на всяко сладкишче, останал от оформянето с поша.


7. Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 25 минути. След това извадете и оставете да се охладят.


8. На финала можете да вкарате с пош любимия си крем и да покапете с разтопен шоколад. Ако не искате да ползвате пош, можете да разделите еклерите през средата и да намажете с крем или да слепите с крема два отделни еклера или профитерола.

А ако не ви се минава през всичко това в кухнята, можете да поръчате готови ръчно направени еклери в желаната от вас форма и с пълнеж по избор – ванилов, шоколадов, карамелен, цитрусов, млечен, с дъх на алкохол от сладкарска работилница Sweet Dreams.

Можете да стигнете още по-далеч, като пожелаете Sweet Dreams да вложи апетитните еклери в разкошна торта със специално послание за любим човек или ги превърне в незабравим сладкиш за вашия празник. А сега си представете малките домашни профитероли, напълнени с шоколадов или ванилово-яйчен крем и потопени в сметана. И всичко това обгърнато от бял или млечен шоколад, украсено с карамелени ядки, цветни шоко формички, фонданова декорация и сметанов орнаменти. Запознайте се с торта Еклерова романтика, измислете вариант според вкуса си или оставете на професионалистите от Sweet Dreams да ви препоръчат най-добрата идея за вашия вкус и повод, като се свържете с тях на https://www.facebook.com/slmechti/ . Бленуваният десерт ще бъде приготвен за вас при високи норми на хигиена и с уверение, че в него са вложени само висококачествени продукти.

 Еклерова торта на Sweet Dreams

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта