Регистрация

Домашни гюзлемета с кашкавал и масло

Домашни гюзлемета с кашкавал и масло
Средно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 1252

Печени мекици с моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 мл вода
  • 20 мл олио
  • 1 ч.л. сол
  • 320 г брашно
  • 50 мл масло
  • 250 г моцарела за пици, кашкавал или жълто сирене по избор

Начин на приготвяне:

1. Изсипете водата със стайна температура в купа. Добавете солта и разбъркайте. Налейте олиото.

2. Пресейте брашното при течните съставки и замесете еластично нелепнещо тесто.

3. Разделете тестото на 10 части и оформете всяка на топка.

4. Разтопете маслото и рендосайте избраното от вас жълто сирене.

5. Разточете една топка на тънка кора, намажете с масло, прегънете краищата навътре, за да се получи правоъгълник, поръсете с рендосан кашкавал и прегънете отново.

6. Печете в леко намаслен тиган с незалепващо покритие за по 3-5 минути от страна.

 

Източник: YouTube/Olga Lungu

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта