Регистрация

Домашни бухти с кашкавал и доматен сос

Домашни бухти с кашкавал и доматен сос
Трудно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 150
Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 мл топла вода
  • 1 пакет суха мая
  • 420 г брашно + още за набрашняване при премесване
  • 50 г настърган пармезан
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 3 с.л. зехтин
  • 120 мл доматена паста
  • 200 г кашкавал
  • олио за пържене на маслена баня
  • сос за поднасяне (доматен с пресен лук или майонезено-чеснов; може и сос барбекю)

Начин на приготвяне:

1. Изсипете сухата мая в топлата вода и разбъркайте. Оставете настрана.

2. Пресейте брашното в тава, добавете пармезана, солта, захарта и бакпулвера. Разбъркайте с шпатула.

3. Добавете 2 с.л. от зехтина, разбъркайте и излейте водата Бъркайте докато се получи тесто. След това набрашнете плота и месете докато спре да лепне по ръцете. Ще отнеме малко време докато тестото извади добро поведение, но не се предавайте.

4. С 1 с.л. зехтин намазнете купа и овъргаляйте оформеното на топка тесто в нея, за да се намазни от всички страни. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за един час. Трябва да увеличи обема си поне двойно.

5. Рендосайте кашкавала.

6. Премесете втасалото тесто и го разделете на 10 топки. Всяка от тях разточете на блат. Намажете с по 1 с.л. доматено пюре, поръсете кашкавал, прехлупете и защипете крайщата - може и с вилица.

7. Сгорещете олио в дълбок съд за готвене на маслена баня (в тенджерка). Пригответе си решетъчна лъжица, с която да вадите пирожките и застлана с домакинска хартия чиния.

8. Пържете до образуването на златиста и хрупкава коричка. Вадете върху домакинската хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

9. Поднесете със сос за топкане.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта