Регистрация

Домашни бисквити с фъстъци

Домашни бисквити с фъстъци
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 1447

Домашни фъстаковки или бисквити с топинг от карамелизирани фъстъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г брашно
  • 150 мл вода
  • 1/2 ч.л. сол
  • 300 г масло
  • 1 опаковка бакпулвер

За фъстъчения карамел:

  • 200 г фъстъци (по-добре белени)
  • 2 с.л. галета
  • 100 г захар
  • 100 г масло
  • 100 мл течна сметана (можете да замените с пълномаслено мляко)

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа.

2. Добавете солта и студеното масло и претрийте на трохи.

3. Постепенно вкарвайте водата и месете докато се получи твърдо маслено тесто.

4. Разстелете тестото върху хартия за печене в тава. Трябва да стане тънко.

5. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути или докато не стане златисто.

6. Докато се пече, се захванете с топинга. На сух тиган запечете фъстъците за кратко - докато усетите, че започват на миришат на ядки.

7. Добавете маслото, щом се разтопи, поръсете захарта. Когато се образува приятен златист карамел, налейте сметаната и добавете галетата. Разбъркайте.

8. Оставете на слаб огън за няколко минути, като бъркате почти постоянно.

9. Готовия блат извадете и нарежете на правоъгълници. Отгоре разпределете ядковия карамел.

10. Приберете в хладилник докато топингът се стегне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта