Регистрация

Домашна плескавица с лук

Домашна плескавица с лук
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 274

Домашни плескавици или телешка плескавица с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г телешка кайма
  • 1/2 ч.л. сол
  • 200 мл вода
  • 1/2 ч.л. лют пипер на прах
  • 1/2 ч.л. кориандър на прах
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Каймата прехвърлете в купа, добавете солта и разбъркайте. Постепено наливайте водата докато се абсорбира напълно. Покрийте със стреч фолио купата и приберете в хладилник за 24 часа.

2. Добавете към набухналата маринована кайма лютия пипер, черния пипер, кориандъра.

3. Пресирайте отгоре чесъна, а лука наситнете и изсипете при останалаите съставки. Замесете хубаво.

4. Върху намазнен лист стреч фолио, поставен върху плот, вземете 1/2 или 1/3 от каймяната смес. Разстелете с дебелина около 2,5 см, като оформите на голямо кюфте.

5. С помощта на фолиото прехвърлете плескавицата в намазнен и сгорещен на умерен огън грил тиган и печете за по 5 минути от страна. През това време оформете следващата 1 или две плескавици.

6. Поднесете с пресни зеленчуци и сос по желание. Малко хлаб няма да е излишен.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта