Регистрация

Домашна пица с бекон, пушено сирене и домати

Домашна пица с бекон, пушено сирене и домати
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 138

Месна пица с домашно тесто и плънка от бекон и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 500 г брашно
  • 2 ч.л. суха мая (1 пакет)
  • 250 мл вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 4 с.л. зехтин

За соса:

  • 1 малка консерва домати
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. риган на прах
  • 50 г кашкавал

За плънката:

  • 250 г бекон
  • 1 палка пушено сирене
  • 200 г печурки
  • 350 г домати
  • 70 г кашкавал
  • пресен босилек
  • още добавки по избор

Начин на приготвяне:

* Продуктите и техните количества за плънката са само ориентировъчни. Можете да сложите всичко, което ви е по вкуса, както и да добавите лют пипер, ако обичате пикантна храна.

1. Пресейте брашното в тава и го смесете с маята и захарта. Добавете водата, леко затоплена, но не повече от 40 градуса и разбъркайте с лъжица. Оставете настрана за 10 минути. След това добавете солта и зехтина и започнете да местите. Борете се с тестото, докато стане твърдо, еластично и не лепи по ръцете. После го намазнете, прехвърлете в голяма купа, покрийте със стреч фолио или увийте съда в прозрачен найлонов плик и оставете на топло докато увеличи обема си.

2. Докато балтът втасва, направете си заготовките за редене. Измийте гъбите и ги нарежете на полумесеци, бекона нарежете на тънки ленти, доматите – на кръгчета или полумесеци в зависимост от големината, а пушеното сирене на кръгове.

3. Пригответе соса като пюрирате доматите и след това ги смесите със зехтина и ригана. Отделно рендосайте кашкавала.

4. Втасалото тесто разточете на една голяма или няколко по-малки пици. От това количество пълня голямата тава на печката или три тавички, специално предназначени за пици. Преценете посудата, с която разполагате.

5. Разточените блатове сложете в намаслени тави. Отгоре намажете доматения сос, поръсете с кашкавал, а след това подредете гъбите. После следва колбаса, сиренето и накрая доматите. Пуснете пицата да се пече на възможно най-силена предварително загрята фурна. Моята вдига до 240 градуса. Печете малко под средата на фурната, за да може блатът да се сготви хубаво, а плънката да не загори. На мен ми отнема 18 минути. Най-лесно се разбира по загорелите крайща. Щом почернеят – пицата е готова.

6. Веднага щом извадите, поръсете с кашкавала, предвиден за топинга. Сложете и по листенце пресен босилек, ако имате. Поднесете и се насладете.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта