Регистрация

Домашна пица Маргарита с моцарела и босилек

Домашна пица Маргарита с моцарела и босилек
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 185

Безмесна пица с моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 бяло брашно
  • 2/3 ч.л. сол
  • 7 г суха мая
  • 375 мл вода
  • 200 г домати от буркан (цели) в собствен сос
  • 2-3 скилидки чесън
  • 50 мл доматен концентрат
  • 1/2 ч.л. сол
  • босилек или риган на прах
  • черен пипер на вкус
  • 300 г моцарела за пици
  • 1 с.л. царевично нишесте или брашно
  • 150 г жълто сирене от вид по избор (пармезан, чедър, кашкавал)
  • листа босилек
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа. Разбъркайте маята с топлата вода. Добавете солта в брашното, след това налейте водата и месете до получаването на нелепнещо тесто. Разделете на 4 парчета, замесете на топки и оставете да втаса за 30-тима минути в съд, поръсен с царевично брашно.

2. Доматите обелете и пюрирайте. Смесете с наситнения или намачкан чесън, сол и пипер, доматената салца и риган на вкус. Разбъркайте.

3. Вземете топка тесто и разточете върху набрашнен плот на тънка кора. Превърлете в тава, поръсена с царевично нишесте и раздърпайте докато заеме правилната форма.

4. Нарежете моцарелата на колелца, рендосайте жълтото сирене на ситно ренде.

5. Намажете тестото с доматен сос, отгоре подредете кръгчета моцарела и листа босилек, поръсете с рендосано жълто сирене, покапете със зехтин и печете на 220 градуса в предварително загрята фурна за 7-8 минути.

6. След изваждане покапете със студено пресован зехтин. Докато едната пица се пече, пригответе втора. Можете да увиете тестото в найлонов плик и да го запазите в хладилник до 5 дни и във фризер до 12 месеца.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта