Регистрация

Домашна питка с кайма и картофи

Домашна питка с кайма и картофи
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 226

Домашен маслен хляб с плънка от месо с картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • щипка сол
  • 200 г заквасена сметана
  • 300 г брашно
  • 2 ч.л. бакулвер
  • 400 г кайма
  • 1 картоф
  • сол и пипер
  • 1 глава лук
  • подправка по избор (кимион, риган, чубрица, сминдух)

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото и леко охладете.

2. Чукнете яйцето в купа, добавете щипка сол, сметаната и маслото и с тел разбъркайте на крем.

3. Пресейте брашното и бакпулвера в сместа и замесете еластично и нелепнещо тесто. Увийте в стреч фолио и приберете в хладилника.

4. Докато се охлажда преминете към плънката. За целта обелете и нарежете картофа на кубчета. Исипете в купа заедно с каймата. Добавете наситнения лук, сол, пипер и подправка по избор и замесете.

5. Разделете тестото на две топки, като едната е по-голяма от другата, но не с много. Разточете върху плот или хартия за печене на кръгла кора по-голямата топка. Отгоре намажете с плънката като оставите бордове по 2,5 см.

6. Разточете на кръг по-малката кора и с нея захлупете плънката. Прещипете с бордовете на долната кора.

7. Прехвърлете в тава, набодете с вилица горната кора, за да излиза въздуха през дупките и намажете с разбито яйце.

8. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-45 минути. След изваждане намажете с малко масло и покрийте с хавлиена кърпа за пет минути. Ето семейна питка - сандвич.

 

Източник: YouTube/Олга Лунгу Plus

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта