Регистрация

Домашна пилешка шунка в консерва

Домашна пилешка шунка в консерва
Лесно   |   Порции 800 грама   |   Видяна: 913

Домашен колбас от пилешко месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешко филе
  • 400 г пилешко месо от бут без кост
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. провансалски микс или сами си миксирайте сухи риган, босилек, мащерка и розмарин
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 1,5 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 с.л. желатин
  • 2-3 скилидки чесън
  • плик за печене и голяма консервена куутия от около 900 мл (можете да използвате два плика за печене и две по-малки консерви, но тогава естетичният вид на колбаса няма да е така изящен)

Начин на приготвяне:

1. Двата вида пилешко месо нарежете на много малки кубчета и прехвърлете в купа.

2. Овкусете със сол, двата вида пипер, провансалския микс и намачканите скилидки чесън. Поръсете желатина и разбъркайте добре.

3. Напъхайте плика за печене с дъното в консервата. След това го напулнете с месната смес. Натъпчете хубаво, за да заеме формата на консервата. На финала завържете на бонбон горния край.

4. Поставете консервата изправена в тавичка и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час.

5. След изваждане оставете на стайна температура за още 1 час, после приберете в хладилник за минимум 1 час.

6. Издърпайте внимателно плика за печене от кутията и го разрежете. Ще излезе вкусен домашен пилешки салам, който можете да нарежете на кръгчета.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта