Регистрация

Домашна лимонада с ментов дъх



Домашна лимонада с ментов дъх
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1597

Газирана безалкохолна напитка с лимони и мента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Да си направим домашна лимонада, приканя кулинарната влогърка Милена, като споделя един от многото начини за приготвяне на полезно домашно безалкохолно с цитрусов нюанс, аромат на мента и приятна сладникавост. Ако замените купената лимонада с домашно направена, ще лишите тялото си от куп вредни вещества, които се добавят за цвят и вкус в купешките безалкохолни напитки. А в допълнение ще получите малко витамини и полезни микроелементи, които се съдържат в лимоните и меда (ако добавите мед вместо захар).

От вас се изка само да обелите и нарежете на кубчета един лимон, да го изсипете в кана, да добавите мед или кафява захар на вкус и дузина листенца прясна мента. След това пюрирате и после пускате цели кръгчета лимони и наливате газирана вода. Малко лед и това е цялата "философия". Получава се освежаваща сладникаво-кисела газирана напитка, която имате шанс да направите още по-здравословна.

Тъй като газираната вода издува, можете в тази рецепта да замените половината от нея с приготвен и изстуден зелен или черен чай. Получава се страхотен лимонов коктейл. Ако пък искате въобще да няма балончета в напитката, добавете чай или просто студена вода, като обаче количеството им трябва да е с 1/3 по-малко от това на газираната вода, която се долива по рецепта. В противен случай цитрусовият нюанс ще се размие, а напитката ще се превърне в блудкава течност. Импровизирайте в името на здравето и свежестта.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта