Регистрация

Домашна галета на микровълнова фурна

Домашна галета на микровълнова фурна
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2517

Смес за паниране от стар хляб и царевично брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/3 стар хляб
  • 1 и 1/2 ч.л. царевично брашно

Начин на приготвяне:

1. Хлябът нарежете на тънки филийки, а тях на лентички.

2. Подредете ги в чиния и ги пуснете за 8 минути на грил програма в микровълновата фурна на 750 W. Ако нямате микровълнова, ги наредете в тавичка, застлана с домакинска хартия и печете във фурна на 150 градуса за 25 минути. Не трябва хлябът да потъмнява. Ако започне да хваща коричка, го извадете по-рано. Варианта с фурната е по-рисков и изисква повече време, затова препоръчваме микровълновата печка.

3. В чопър приберете получените крутони и разбийте на трохи, като не прекалявате с надробяването. Ако са малко по-едрички панировката става по-вкусна. Ако нямате пък чопър, приберете изпечения хляб в плик, поставете върху дървена дъска и с точилка или стъклена бутилка намачкайте трохите.

4. Когато са готови по желание можете да смесите с царевично брашно. Много хора правят грешката да добавят подправки в самата панировка, но така овкусителите загарят и придават неприятен вкус на ястието. По-добре с подправките овкусете сместа, която после ще панирате в разкошната домашна галета.

5. Ако прецените, че тази галета ви е много, приберете я в сух буркан със стабилна капачка. Ако влезе влага, ще я развали.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта