Регистрация

Домашна бяла халва с ядки



Домашна бяла халва с ядки
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 5516

Домашна рецепта за нуга със сушени плодове, бадеми и шамфъстък.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.12.2015

 

Френска нуга, направена вкъщи - не е толкова невъзможно да си сготвите онзи луксозен десерт, който трудно се намира дори и в изискани ресторанти. Същевременно рецепта за бяла халва се среща в България и сред написаните на ръка семейни готварски открития от миналия век, защото сладкишът е бил популярен у нас, а и не изисква модерни уреди и продукти за една по-проста направа. В днешната рецепта водещите използват кухненски робот, който не е задължителен, а глюкозен сироп можете да си купите от сладкарския щанд на почти всеки хипермаркет. Затова ако искате да направите вкусен десерт, плод на българо-френската фантазия - опитайте тази нуга, в която можете да импровизирате и с други сушени плодове и ядки по желание.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
8
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
2
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта