Регистрация

Домашна бисквитена торта с плодове



Домашна бисквитена торта с плодове
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 3994

Торта от бисквити с ванилов крем и къпини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 31.07.2018

Бисквитена торта с полуготов крем пудинг, сметана и домашно сладко от къпини правят Лора и Стоян, за да върнат вкусните спомени от детството, като сервират парче наслада. Тортата не е трудна за приготвяне, но трябва време за престой в хладилника, за да се отпуснат бисквитите и да се напоят с крема.

Първо два пакета крем пудинг ванилия се разтварят в малко студено мляко с малко захар. Останалото мляко със захар се кипва и след това на тънка струйка се налива кремът. Щом се сгъсти, се маха от огъня, разбърква се със студено масло до разтапянето му и се покрива плътно със стреч фолио, за да не хване коричка. Течна животинска сметана се разбива със захар на пяна. Кремът и сметаната се обединяват.

Къпините или други горски плодове по избор се поръсват със захар, покапват се с лимонов сок и малко вино и се кипват. Добавя се царевично нишесте и се готви до получаването на сладко. В съд се смесва вино мадейра или друго сладко червено вино с мляко. Бисквитите се напояват за кратко в млечната смес и се редят в правоъгълна форма за сладкиши с регулиращи се стени. След първия ред бисквити следва крем, после сладко, пак бисквити, крем, сладко, бисквити, крем. Прибира се в хладилник за 4 часа.

Преди поднасяне се покапва с още сладко, а после остава да сервирате и да се порадвате на вкусния десерт.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта