Регистрация

Домашен хумус с добавка от печени чушки



Домашен хумус с добавка от печени чушки
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 192

Пюре от нахут с печени чушки и тахан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашният хумус е лесна и бърза разядка, която е богата на полезни вещества, прави се за броени минути и е доста вкусна. Но ако искате да разнообразите традициите, опитайте хумус с печени чушки. Така иранската традиция се комбинира с усещане за родното кьопоолу и се получава страхотна паста, която да поднесете за боцкане или да сервирате с хляб за мазане. Именно тази рецепта предлагат от канала Dazzle Spoon.

В купата на пасатора се добавя нахут, малко тахан, чесън на вкус и студено пресован зехтин. Пюрира се. Ако е прекалено гъсто, се налива от сока на консервата нахут. Овкусява се със сол, кимион по желание и сока на половин лимон. Пюрира се до желаната гъстота. А накрая идва и импровизацията - добавят се изпечени чушки и се смила отново.

Получената паста се поднася с украса от листенца магданоз или кориандър, поръска от цели нахутени зърна или сусамово семе и капки зехтин. Красиво, бързо и вкусно!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта