Домашен хляб с боровинки и орехи
Средно | Порции 6-12
| Видяна: 2919
Пълнозърнест домашен хляб със сушени боровинки и ядки.
Необходими продукти:
- пълнозърнесто брашно
- зърнена закуска
- сушени червени боровинки
- орехи, натрошени с чукче
- яйце
- суха мая
- кафява нерафинирана тръстикова захар
- съвсем малко сол (морска)
Начин на приготвяне:
1. Смесете 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. зърнена закуска, боровинките и орехите в голяма купа.
2. В по-малка купа разтворете маята с 1 ¼ ч.ч. топла вода, разбъркайте добре и изсипете в голямата купа.
3. Омесете на тесто.
4. Поръсете с малко брашно дъска за рязане и изсипете сместа от купата отгоре. Приплескайте тестото и намажете с яйце. Омесете отново и направете с формата на продълговата питка.
5. Заделете за 45 мин. – 1 ч.
6. Печете 45 мин. на 175°C и поднесете.
Най-важните съставки
боровинки, брашно, зърнена закуска „Грейп Нътс”, мая, морска сол, мюсли, нерафинирана захар, орехи, сушени боровинки, червени боровинки, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ