Регистрация

Домашен тахан от сусам

Домашен тахан от сусам
Лесно   |   Порции 300 мл   |   Видяна: 1564

Домашен сусамов тахан или как се прави тахан вкъщи?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г семена бял белен сусам (сурови)
  • 120 мл студено пресован зехтин

Начин на приготвяне:

1. Изсипете семената сусам в голям тиган и сложете на слаб към умерен огън върху котлон. Бъркайте постоянно в продължение на 10 минути. Семената трябва да придобият светло златист цвят. Прехвърлете ги в блендер или чопър.

2. Смелете. Ако работите с чопър, пресипете получената паста в купата на пасатора. Ако сте с блендер, семената могат да си останат и в него.

3. Налейте зехтина и пюрирайте до получаването на гладка паста. Пресипете я в буркан и затворете капака. Съхранявайте в хладилник до 3 месеца.

* Сусамовият тахан е подходяща добавка за салатени сосове. С него се прави и традиционната арабска разядка хумус

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта