Регистрация

Домашен сладкиш с ябълки и ванилия

Домашен сладкиш с ябълки и ванилия
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 5206

Кекс с ябълки, канела, ванилия и пудра захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1 чаена чаша захар (най-добре кафява захар)
  • 2 чаени чаши нарязани на дребно или настъргани ябълки
  • 2/3 чаена чаша олио
  • 2 чаени чаши брашно
  • 1/2 чаена лъжичка канела
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • ½ чаена лъжичка хлебна сода
  • пудра захар за поръсване (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта и олиото с миксер, готварска тел или кухненски робот. Последователно добавете в сместа брашното, ванилията, канелата, бакпулвера и содата за хляб при непрестанно бъркане, като ги разбивате, докато сместа стане напълно хомогенна.

2. Прибавете настърганите ябълки и разбивайте докато се усвоят от тестото. Можете да го направите на по-бавна скорост.

3. Изсипете кексовата смес в предварително намазнена форма за печене на сладкиши, която сте посипали и с брашно.

4. Печете в средата на предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто. (Ще отнеме приблизително 45 мин.)

5. След като десертът изстине, го извадете от формата и по желание го наръсете с пудра захар.

 

Добър апетит!

 

                                                       

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта