Регистрация

Домашен пълнен хляб с босилек и домати



Домашен пълнен хляб с босилек и домати
Лесно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 1428

Италианска питка с пухкава коричка, мека сърцевина и плънка от домати и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Запретваме ръкави da_sgotvim_s_milena с мисия да си направим италиански хляб у дома. Целта е да получим вкусна питка с въздушна пухкава сърцевина, хрупкава коричка и аромат на подправки. Влогърката споделя, че този тип хляб може да бъде направен с всякакви продукти като гъби, колбас, сирена и с букет от билки, каквито харесваме. Тя се спира на комбинацията от чери домати и босилек, но традицията е да се добавят и маслини. Всеобхватната фантазия ви позволява да опитате този хляб с какво ли не. Дори можете да го наречете солен кекс, въпреки че се меси с хлебно тесто.

А месене си трябва. Маята се разтваря в топла вода и след това се прибавя към брашното, солта и малко зехтин. Тестото се замесва поне 10 минути след като е спряло да се лепи по ръцете, за да си гарантираме добро окисление и съответно мека вътрешност. После се поставя в намаслена купа, за да втаса за 45 минути, като се завива със стреч фолио, за да не засъхне.

През това време си нарязваме доматите и си приготвяме всичко, което още мислим да добавим в тестото. Намасляваме и правоъгълна тава за печене, прехвърляме тестото в нея, поливаме го със зехтин и шпковаме с пръсти, за да се получи оригинална италианска фокача. Правилния начин на шпиковане ще видите във видеото. Отгоре поставяме плънката, като я притискаме, за да я обгърне тестото при печене. След това оставяме да втаса още 45 минути и печем за 20-25 минути. След като извадим хлебчето, го намазваме с още зехтин, който то изпива веднага. После поднасяме като закуска или компания към друго ястие. Можете да го пъхнете в торбичка и да си го хапнете на работното място или на излет сред природата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта