Регистрация

Домашен пай с шоколадов крем

Домашен пай с шоколадов крем
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 466

Шоколадов пай с домашнно замесено тесто за пай с олио и домашен крем за сладкиши от мляко с какао и нишесте.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 1 яйце
  • 50 г захар
  • 1 ванилия (есенция, прах, захар, ампула)
  • 90 мл олио
  • 180 г брашно

За плънката:

  • 50 г захар
  • 1 с.л. с връх царевично нишесте
  • 1 с.л. с връх какао на прах
  • 250 мл мляко
  • 20 г масло
  • 1 с.л. шоколадови капки за украса по желание
  • пудра захар за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Започнете с тестото като чукнете яйцето в купа и разбиете със захарта и ванилията.

2. Сипете олиото, размешайте и пресейте отгоре брашното. Първо с вилица или шпатула превърнете в маслени трохи, а след това замесете с ръка на маслено тесто. Откъснете 1/3 от него и го приберете във фризера.

3. Останалите 2/3 от тестото разпределете на блат с борд около 4-5 см в кръгла тава или форма за торти с падащо дъно и диаметър 18 см. Приберете в хладилника.

4. Сипете в касерола захарта, какото и царевичното нишесте за крема. Залейте с млякото, размешайте с тел и сложете на котлон на средна степен. Бъркайте докато кипне и се сгъсти. След това махнете от огъня и прибавете студеното масло. Размешайте докато се разтопи равномерно в крема.

5. Получения крем изсипете в блата. Отгоре рендосайте замразената 1/3 тесто и по желание поръсете шоколадови капки.

6. Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути.

7. След изваждане охладете, извадете от формичката и по желание поръсете с пудра захар през цедка за разкош.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта