Домашен пай с шоколадов крем
Шоколадов пай с домашнно замесено тесто за пай с олио и домашен крем за сладкиши от мляко с какао и нишесте.
Необходими продукти:
За блата:
- 1 яйце
- 50 г захар
- 1 ванилия (есенция, прах, захар, ампула)
- 90 мл олио
- 180 г брашно
За плънката:
- 50 г захар
- 1 с.л. с връх царевично нишесте
- 1 с.л. с връх какао на прах
- 250 мл мляко
- 20 г масло
- 1 с.л. шоколадови капки за украса по желание
- пудра захар за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Започнете с тестото като чукнете яйцето в купа и разбиете със захарта и ванилията.
2. Сипете олиото, размешайте и пресейте отгоре брашното. Първо с вилица или шпатула превърнете в маслени трохи, а след това замесете с ръка на маслено тесто. Откъснете 1/3 от него и го приберете във фризера.
3. Останалите 2/3 от тестото разпределете на блат с борд около 4-5 см в кръгла тава или форма за торти с падащо дъно и диаметър 18 см. Приберете в хладилника.
4. Сипете в касерола захарта, какото и царевичното нишесте за крема. Залейте с млякото, размешайте с тел и сложете на котлон на средна степен. Бъркайте докато кипне и се сгъсти. След това махнете от огъня и прибавете студеното масло. Размешайте докато се разтопи равномерно в крема.
5. Получения крем изсипете в блата. Отгоре рендосайте замразената 1/3 тесто и по желание поръсете шоколадови капки.
6. Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути.
7. След изваждане охладете, извадете от формичката и по желание поръсете с пудра захар през цедка за разкош.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ