Регистрация

Домашен немски леберкез



Домашен немски леберкез
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 993

Топъл немски пастет или домашен леберкез.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Леберкез или немски пастет от червено месо готви Ути Бъчваров, като предлага вкусно основно с много месо, което по желание можете да поднесете със сладникаво-пикантен сос от манго, ароматни подправки, кафява захар, люто чушле, чесън и джинджифил. Получава се наситена с месо уфория от вкусове, която можете да хапнете вместо домашни пържоли.

Мръвките се наситняват докато са студени. Хлябът се накисва с мляко и сметана, а ледът се счуква в хаванче. Едва ли имате домашен кутер, затова използвайте чопър, като не забравите да добавите подправки на вкус към сместа - кимион, сол и пипер и малко кафява захар. Получената едра кайма с хляб и сметана се прехвърля във висок съд, може дори и гювече и се пече на водна баня на нисък градус за 1 час.

През това време можете да си направите соса за поднасяне, като счукате в хаванче скилидка чесън с бял пипер, къри, рендосан джинджифил, люто чушле, пушен пипер, малко кетчуп. В тиган се карамелизира захар в масло, в нея се добавят кубчета манго и соса от хаванчето и се готви до редуциране. А на финала месото се поднася с купичка от соса за потапяне. Гениална идея.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта