Регистрация

Домашен маслен сос Бешамел

Домашен маслен сос Бешамел
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3145

Сос Бешамел за лазаня и месо - млечен сос с брашно и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 грама масло
  • 1 литър мялко
  • 100 грама брашно

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото на умерен огън.

2. Добавете брашното и запържете съвсем леко.

3. Добавете млякото внимателно, като разбърквате така, че да не се образуват бучки. Оставете да кипне.

4. Размесвайте докато не се сгъсти соса. След това махнете от огъня и оставете да се охлади.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта