Регистрация

Домашен дюнер с гъби и бекон

Домашен дюнер с гъби и бекон
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1900

Ордьовър или основно с лаваш или арабска питка, пълнени с месо, майонеза, гъби, кашкавал и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 грама наденица или бекон
  • 500 грама гъби
  • 250 мл майонеза
  • 150 грама кашкавал
  • 1 краставица
  • олио за пържене
  • 1-2 домата
  • няколко листа зелена салата
  • питки лаваш, които можете да замените с арабски хлебчета

Начин на приготвяне:

1. Нарежете гъбите и ги запържете в малко растителна мазнина.

2. Краставицата рендосайте на едро ренде, месото нарежете на ситни кубчета, смесете двете съставки, добавете майонезата и разбъркайте.

3. Подредете питките лаваш или арабските питки разгърнати на плот. Във всяка сложете част от запържените гъби, върху тях рендосайте сирене, а отгоре намажете с майонезената смес.

4. Накрая добавете по няколко резена домат и листа зелена салата и завийте.

5. Ако искате да използвате тази храна за ордьовър, а не за основно, разрежете по ширина с наклон лаваша или питката на няколко парчета така, че да се образуват парти хапки. Можете да забодете и клечка за зъби през тях.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта