Регистрация

Доматена свежа салата с пастърма и маслини

Доматена свежа салата с пастърма и маслини
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3045

Маринована пастърма върху пресни зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • Зелена салата - 300 грама               
  • Червена салата - 150-200 грама
  • 4 средно големи домата около 800 грама общо
  • Пастърма - 120-150 грама
  • Сокът от един лайм или един лимон
  • Зелени маслини обезкостени и нарязани на шайби - 80-100 грама
  • Зехтин - 50 мл.
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

На пастърмата:

Нарязаната на много тънко пастърма мариноваме в подходящ съд в смесените зехтин, сок от лайм или лимон и щипка сол и черен пипер за около час. Не забравяйте, че маринатата е силно киселинна и задържането на пастърмата за повече време в нея ще я направи стегната и с по груба консистенция.

На салатата:

Нарежете и овкусете марулите в купа. Нарежете доматите на тънки шайби. Разделете марулите в 4 чинии по равно и наредете кръговете домат върху тях. Маринованата предварително пастърма нареждаме върху доматите и завършваме композицията с нарязани зелени обезкостени маслини, като не забравяме да капнем малко зехтин на готовите салати за завършек.

Да ви е сладко!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта